
Imprezy okolicznościowe w Hotelu Best Western Efekt Express Kraków
Różnorodność naszych w pełni klimatyzowanych sal pozwala na organizację imprez firmowych, wesel, studniówek, przyjęć z okazji chrztu czy komunii, bankietów firmowych, spotkań biznesowych oraz wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych.
Największym powodzeniem wśród organizatorów imprez cieszy się przeszklona sala Bursztynowa z wyjściem na czynny sezonowo ogródek z parasolami. To świetne miejsce na firmowego grilla.
Doskonałą propozycją dla każdego, kto pragnie zorganizować imprezę okolicznościową w Krakowie jest oferta Hotelu Best Western Efekt Express Kraków Hotel. Dzięki obecności różnorodnych, w pełni klimatyzowanych sal, wesela, studniówki, przyjęcia rodzinne czy spotkania biznesowe na długo pozostaną w Państwa pamięci.
Jednak imprezy okolicznościowe w Hotelu Best Western Efekt Express Kraków to nie tylko wymienione wyżej przyjęcia. Obsługa hotelu czeka na Państwa sugestie, które z powodzeniem zrealizuje.
Jedną z atrakcyjniejszych sal, cieszących się największym zainteresowaniem wśród organizatorów, jest przeszklona sala Bursztynowa. Jeśli zdecydują się Państwo na organizację przyjęcia w tym miejscu w trakcie sezonu letniego udostępniony zostanie dodatkowo ogródek z parasolami połączony z salą. Jest to świetna propozycja na spotkanie klasowe, imprezę integracyjną czy firmowego grilla.
Dodatkowo Best Western Efekt Express Kraków Hotel świadczy usługi cateringowe realizowane poza murami hotelu zgodnie z indywidualnymi oczekiwaniami. Chodzi zarówno o drobny poczęstunek jak i bardziej wyszukane propozycje. Wieloletnie doświadczenie obsługi gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług.
Przygotowaliśmy przykładowe menu na różne okoliczności:

* * * *
Imprezy firmowe Kraków hotel
Imprezy integracyjne w Krakowie
Hotel 4 gwiazdkowy w Krakowie - Gwarancja satysfakcji !
* * * *
Zobacz, co nasz Szef Kuchni może przygotować na bardzo uroczystą kolację.
Przykładowe menu bankietowe
Kolacja serwowana
Zakąska (jedna z trzech do wyboru)
- Strudel z łososia z kiszoną kapustą na sosie miodowo - musztardowym
- Carpaccio z avocado, szynką parmeńską i winogronami
- Caprese z pomidorami i świeżą bazylią
Danie główne (jedno z trzech do wyboru)
- Pierś z kurczaka marynowana w imbirze z sosem porzeczkowym
- Polędwiczki wieprzowe na boczku z sosem rozmarynowym
- Grillowany stek z łososia w sosie z owoców mango
Dodatki do kolacji (jedne z trzech do wyboru)
- Gniocchi szpinakowe z suszonymi pomidorami
- Ziemniaczki z koperkiem
- Ryż po kaukasku
- Warzywa gotowane na parze
Dania gorące serwowane z podgrzewaczy
- Szaszłyk z marynowanej karkówki w sosie barbeque
- Podudzie z kurczaka faszerowane warzywami z sosem paprykowo-pomidorowym
- Pikantne ragout wołowe
Dodatki
- Lasagne z warzywami
- Ziemniaki po krakowsku
- Zasmażane pierogi z kapustą i grzybami
- Grillowane warzywa
- Bufet sałat
Bufet słodki:
- Krem pistacjowy z sezamowymi chrupkami
- Mus orzechowy z białą czekoladą
- Tiramisu
Bufet zimnych zakąsek:
Półmiski mięs pieczonych i wędlin:
- schab z tapenadą
- karczek szpikowany czosnkiem
- filet z indyka pieczony z morelami
- rolada z boczku
- roladki drobiowe faszerowane
- szynka wędzona
- kiełbasa wiejska
- kabanos
- szynka wieprzowa z kością podana w całości
- pasztet staropolski z konfitura żurawinową
- deski serów pleśniowych i gatunkowych z prażonymi daktylami i winogronami
- teriny rybne z nori i ziarnami czarnego sezamu
- wędzony łosoś z musem mascarpone
- szczupak faszerowany warzywami
- śledzie marynowane w trzech smakach
- tymbaliki z warzywami i kurczakiem
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- diabelska z makaronem
- chłopska z ziemniakami
- pikle i marynaty
Sosy:
- chrzanowy
- cumberland
- czosnkowy
Masło smakowe
Kosz różnorodnego pieczywa
Napoje:
- Kawa, herbata – bez ograniczeń
- Woda mineralna – bez ograniczeń
- Soki owocowe - 1 l./os.
Proponowane alkohole:
Wódka
Wyborowa
- Consigna Chardonnay Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis – Hiszpania
- Consigna Cabernet – Sauvignon Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis Hiszpania
Nasze menu na bankiety może zostać dopasowane do Twoich potrzeb
Skontaktuj się z nami.
Przykładowe menu studniówkowe w Efekt Express Kraków Hotel
Propozycja menu I
- Sałatka Caprese pesto i crostini z musem z bakłażana
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Filet z kurczaka zapiekany z mozarellą, warzywa zapiekane pod beszamelem z gratin ziemniaczanym
- Szarlotka na ciepło z lodami
- Kotlet genuise z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i koktajlem sałat z sosem jogurtowym
- Boeuf Strogonow lub Bogracz węgierski
Bufet zimnych zakąsek
- Roladki drobiowe faszerowane
- Patery mięs pieczonych
- Patery wędlin
- Pasztet z dziczyzny
- Deski serów wykwintnych
- Tymbaliki warzywne z kurczakiem
- Paszteciki na zimno
- Sałatki (grecka, , gyros z kurczakiem)
- Sosy (czosnkowy, Cumberland,)
Napoje
- Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
- Soki owocowe 1 litr/os.
- Coca-Cola 1 litr/os.
Desery
- Kruche ciastka, owoce
- Tort Studniówkowy
Propozycja menu II
- Kurczak marynowany w occie balsamicznym na rucoli
- Pieczeń z karczku w aromatycznym sosie kminkowym z warzywami i ziemniakami pieczonymi
- Panna Cotta z kandyzowanymi wiśniami
- Kotlet de volaille z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej
- Zupa gulaszowa
Bufet zimnych zakąsek
- Roladki drobiowe faszerowane
- Patery mięs pieczonych
- Patery wędlin
- Pasztet z dziczyzny
- Deski serów wykwintnych
- Tymbaliki warzywne kurczakiem i z kurczakiem
- Paszteciki na zimno
- Sałatki (grecka, makaronowa z pesto)
- Sosy ( tatarski, Cumberland )
Napoje
- Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
- Soki owocowe 1 litr/os.
- Coca-Cola 1 litr/os.
Desery
- Kruche ciastka, owoceTort Studniówkowy
Propozycja menu III
- Krem pomidorowo - paprykowy
- Kurczak Cordon Blue z ziemniakami po staropolsku i sałatką z białej kapusty
- Mus czekoladowo – mandarynkowy z sezamowymi chrupkam lub puchar lodowy
- Wieprzowina po chińsku z chrupiącą ciabatą
Bufet zimnych zakąsek
- Roladki drobiowe faszerowane
- Patery mięs pieczonych
- Patery wędlin
- Pasztet z dziczyzny
- Deski serów wykwintnych
- Tymbaliki warzywne i z kurczakiem
- Paszteciki na zimno
- Sałatki (grecka, chłopska,)
- Sosy (czosnkowy, tatarski, )
Napoje
- Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
- Soki owocowe 1 litr/os.
- Coca-Cola 1 litr/os.
Desery
- Kruche ciastka, owoce
- Tort Studniówkowy
Do każdego menu wliczony kieliszek wina musującego.
Istnieje możliwość przygotowania personalizowanego menu na studniówkę