Hotele w Krakowie BEST WESTERN Efekt Express
PLEN
od do
17 gru 18 gru
< >
Efekt Express Kraków Hotel

Bankiety i imprezy

Imprezy firmowe Kraków

Imprezy okolicznościowe w Hotelu Best Western Efekt Express Kraków

Różnorodność naszych w pełni klimatyzowanych sal pozwala na organizację imprez firmowych, wesel, studniówek, przyjęć z okazji chrztu czy komunii, bankietów firmowych, spotkań biznesowych oraz wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych.

Największym powodzeniem wśród organizatorów imprez cieszy się przeszklona sala Bursztynowa z wyjściem na czynny sezonowo ogródek z parasolami. To świetne miejsce na firmowego grilla.

Doskonałą propozycją dla każdego, kto pragnie zorganizować imprezę okolicznościową w Krakowie jest oferta Hotelu Best Western Efekt Express Kraków Hotel. Dzięki obecności różnorodnych, w pełni klimatyzowanych sal, wesela, studniówki, przyjęcia rodzinne czy spotkania biznesowe na długo pozostaną w Państwa pamięci.

Jednak imprezy okolicznościowe w Hotelu Best Western Efekt Express Kraków to nie tylko wymienione wyżej przyjęcia. Obsługa hotelu czeka na Państwa sugestie, które z powodzeniem zrealizuje.

Jedną z atrakcyjniejszych sal, cieszących się największym zainteresowaniem wśród organizatorów, jest przeszklona sala Bursztynowa. Jeśli zdecydują się Państwo na organizację przyjęcia w tym miejscu w trakcie sezonu letniego udostępniony zostanie dodatkowo ogródek z parasolami połączony z salą. Jest to świetna propozycja na spotkanie klasowe, imprezę integracyjną czy firmowego grilla.

Dodatkowo Best Western Efekt Express Kraków Hotel świadczy usługi cateringowe realizowane poza murami hotelu zgodnie z indywidualnymi oczekiwaniami. Chodzi zarówno o drobny poczęstunek jak i bardziej wyszukane propozycje. Wieloletnie doświadczenie obsługi gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług.

 

bankiety kraków

 

* * * *

Imprezy firmowe Kraków hotel

Imprezy integracyjne Kraków hotel

Hotel 4 gwiazdkowy w Krakowie - Gwarancja satysfakcji !

* * * *

 

Zobacz, co nasz Szef Kuchni może przygotować na bardzo uroczystą kolację.

Propozycja  menu

Kolacja serwowana

Zakąska (jedna z trzech do wyboru)

  • Strudel z łososia z kiszoną kapustą na sosie miodowo - musztardowym
  • Carpaccio z avocado, szynką parmeńską i winogronami
  • Caprese z pomidorami i świeżą bazylią

Danie główne (jedno z trzech do wyboru)

  • Pierś z kurczaka marynowana w imbirze z sosem porzeczkowym
  • Polędwiczki wieprzowe na boczku z sosem rozmarynowym
  • Grillowany stek z łososia w sosie z owoców mango

Dodatki do kolacji (jedne z trzech do wyboru)

  • Gniocchi szpinakowe z suszonymi pomidorami
  • Ziemniaczki z koperkiem
  • Ryż po kaukasku
  • Warzywa gotowane na parze

Dania gorące serwowane z podgrzewaczy

  • Szaszłyk z marynowanej karkówki w sosie barbeque
  • Podudzie z kurczaka faszerowane warzywami z sosem paprykowo-pomidorowym
  • Pikantne ragout wołowe

Dodatki

  • Lasagne z warzywami
  • Ziemniaki po krakowsku
  • Zasmażane pierogi z kapustą i grzybami
  • Grillowane warzywa
  • Bufet sałat

Bufet słodki:

  • Krem pistacjowy z sezamowymi chrupkami
  • Mus orzechowy z białą czekoladą
  • Tiramisu

Bufet zimnych zakąsek:

Półmiski mięs pieczonych i wędlin:

  • schab z tapenadą
  • karczek szpikowany czosnkiem
  • filet z indyka pieczony z morelami
  • rolada z boczku
  • roladki drobiowe faszerowane
  • szynka wędzona
  • kiełbasa wiejska
  • kabanos
  • szynka wieprzowa z kością podana w całości
  • pasztet staropolski z konfitura żurawinową
  • deski serów pleśniowych i gatunkowych z prażonymi daktylami i winogronami
  • teriny rybne z nori i ziarnami czarnego sezamu
  • wędzony łosoś z musem mascarpone
  • szczupak faszerowany warzywami
  • śledzie marynowane w trzech smakach
  • tymbaliki z warzywami i kurczakiem

Sałatki:

  • tradycyjna jarzynowa
  • diabelska z makaronem
  • chłopska z ziemniakami
  • pikle i marynaty

Sosy:

  • chrzanowy
  • cumberland
  • czosnkowy

Masło smakowe

Kosz różnorodnego pieczywa

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe - 1 l./os.

Proponowane alkohole:

Wódka

Wyborowa

  • Consigna Chardonnay Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis – Hiszpania
  • Consigna Cabernet – Sauvignon Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis Hiszpania

Propozycja  menu I

  • Sałatka Caprese  pesto i crostini z musem z bakłażana
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Filet z kurczaka zapiekany z mozarellą,  warzywa zapiekane pod beszamelem z gratin ziemniaczanym
  • Szarlotka na ciepło z lodami
  • Kotlet genuise z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i koktajlem sałat z sosem jogurtowym
  • Boeuf Strogonow lub Bogracz węgierski

Bufet zimnych zakąsek

  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs pieczonych
  • Patery wędlin
  • Pasztet z dziczyzny
  • Deski serów wykwintnych
  • Tymbaliki warzywne z kurczakiem
  • Paszteciki na zimno
  • Sałatki (grecka, , gyros z kurczakiem)
  • Sosy (czosnkowy, Cumberland,)

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
  • Soki owocowe 1 litr/os.
  • Coca-Cola 1 litr/os.

Desery

  • Kruche ciastka, owoce
  • Tort Studniówkowy

 

Propozycja  menu II

  • Kurczak marynowany w occie balsamicznym na rucoli
  • Pieczeń z karczku w aromatycznym sosie kminkowym z warzywami i ziemniakami pieczonymi
  • Panna Cotta z kandyzowanymi wiśniami
  • Kotlet de volaille z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej
  • Zupa gulaszowa

 

Bufet zimnych zakąsek

  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs pieczonych
  • Patery wędlin
  • Pasztet z dziczyzny
  • Deski serów wykwintnych
  • Tymbaliki warzywne kurczakiem i z kurczakiem
  • Paszteciki na zimno
  • Sałatki (grecka, makaronowa z pesto)
  • Sosy ( tatarski, Cumberland )

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
  • Soki owocowe 1 litr/os.
  • Coca-Cola 1 litr/os.

Desery

  • Kruche ciastka, owoceTort Studniówkowy

 

Propozycja  menu III

  • Krem pomidorowo - paprykowy
  • Kurczak Cordon Blue z ziemniakami po staropolsku i sałatką z białej kapusty
  • Mus czekoladowo – mandarynkowy z sezamowymi chrupkam lub puchar lodowy
  • Wieprzowina po chińsku z chrupiącą ciabatą

 

Bufet zimnych zakąsek

  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs pieczonych
  • Patery wędlin
  • Pasztet z dziczyzny
  • Deski serów wykwintnych
  • Tymbaliki warzywne i z kurczakiem
  • Paszteciki na zimno
  • Sałatki (grecka, chłopska,)
  • Sosy (czosnkowy, tatarski, )

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
  • Soki owocowe 1 litr/os.
  • Coca-Cola 1 litr/os.

Desery

  • Kruche ciastka, owoce
  • Tort Studniówkowy

 

Do każdego menu wliczony kieliszek wina musującego

Menu I

  • Galantyna drobiowa z żurawiną
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Sakiewka schabowa z farszem szparagowo-migdałowym, ziemniaki pieczone z ziołami, zestaw sałatek (z białej kapusty, marchewki i selera)
  • Puchar lodowy z owocami , bitą śmietaną i polewą czekoladową

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe – 0,6 l./osoba

 

Menu II

  • Kurczak marynowany w balsamino na rucoli
  • Domowy rosół z makaronem i warzywami
  • Roladka wieprzowa faszerowana grzybami w sosie rozmarynowym + filet z kurczaka zapiekany z mozarellą, młode ziemniaczki z koperkiem,  warzywa zapiekane pod beszamelem
  • Trio lodowe w  koszyczku podane z kandyzowanymi wiśniami

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe – 0,6 l./osoba

 

Menu III

  • Terrina z wędzonego łososia z ziarnami czarnego sezamu na rucoli
  • Dwukolorowy krem pomidorowo - kalafiorowy
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami w sosie kurkowym + kotlet de volaille, ziemniaki gratin, zestaw sałatek wiosennych
  • Panna cotta waniliowa z sorbetem malinowym

Danie gorące do wyboru wliczone w cenę zestawu III:

  • Boeuf Strogonoff
  • Wieprzowina w porach
  • Paprykarz drobiowy
  • Potrawka z drobiu
  • Wołowina w podgrzybkach

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe – 0,6 l./osoba

 

Menu IV

  • Krem z cukinii z serem feta
  • Pieczona  szynka wieprzowa w sosie pieczeniowo – rozmarynowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, selera i kapusty czerwonej
  • Dodatkowo mięso do obiadu na półmiskach (do wyboru 2): kurczak cordon blue, szpadki wieprzowe, kotlet genoise, kotlet de volaille
  • Sernik cynamonowo - miodowy

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe – 0,6 l./osoba

 

Menu V

  • Krem z białych szparagów z płatkami wędzonego łososia
  • Pierś z kaczki w sosie miodowo – musztardowym z ziemniakami Mont d’or i snopkiem świeżych warzyw
  • Pieczona szarlotka z cukrem trzcinowym podana z musem owocowym i lodami waniliowymi

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe – 0,6 l./osoba

 

Zimna płyta

  • Mozzarella z pomidorami, pesto bazyliowym i parmezanem
  • Wędzony łosoś na sałacie z cytrynowym winegretem
  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs  pieczonych i wędlin, pasztet domowy
  • Tymbaliki warzywne i z kurczakiem
  • Sałatki (2 DO WYBORU): grecka, brokułowa z wędzonym  kurczakiem, tradycyjna jarzynowa, gyros.
  • Sosy : tatarski, chrzanowy
  • Pieczywo, masło

 

Przekaż nam podstawowe dane o planowanej imprezie – odeślemy informację o dostępności sal. Wysłanie zapytania nie jest równoznaczne z rezerwacją.
Wybierz typ sali i liczbę osób
Typ sali
Liczba osób: * nasze sale pomieszczą do 600 osób
Charakter imprezy
Data imprezy
Liczba dni:
Czy chcesz zarezerwować nocleg?
Dodatkowe informacje
Twoje dane
Aby wysłać formularz potrzebujemy Twojego telefonu lub adresu email.
Nazwa firmy:
Imię i nazwisko:
E-mail
Telefon
wpisz wynik:
zwiń »
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated.