Hotele w Krakowie BEST WESTERN Efekt Express
PLEN
od do
23 lip 24 lip
< >
Efekt Express Kraków Hotel

Bankiety i imprezy

Imprezy firmowe Kraków

Imprezy okolicznościowe w Hotelu Best Western Efekt Express Kraków

Różnorodność naszych w pełni klimatyzowanych sal pozwala na organizację imprez firmowych, wesel, studniówek, przyjęć z okazji chrztu czy komunii, bankietów firmowych, spotkań biznesowych oraz wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych.

Największym powodzeniem wśród organizatorów imprez cieszy się przeszklona sala Bursztynowa z wyjściem na czynny sezonowo ogródek z parasolami. To świetne miejsce na firmowego grilla.

Doskonałą propozycją dla każdego, kto pragnie zorganizować imprezę okolicznościową w Krakowie jest oferta Hotelu Best Western Efekt Express Kraków Hotel. Dzięki obecności różnorodnych, w pełni klimatyzowanych sal, wesela, studniówki, przyjęcia rodzinne czy spotkania biznesowe na długo pozostaną w Państwa pamięci.

Jednak imprezy okolicznościowe w Hotelu Best Western Efekt Express Kraków to nie tylko wymienione wyżej przyjęcia. Obsługa hotelu czeka na Państwa sugestie, które z powodzeniem zrealizuje.

Jedną z atrakcyjniejszych sal, cieszących się największym zainteresowaniem wśród organizatorów, jest przeszklona sala Bursztynowa. Jeśli zdecydują się Państwo na organizację przyjęcia w tym miejscu w trakcie sezonu letniego udostępniony zostanie dodatkowo ogródek z parasolami połączony z salą. Jest to świetna propozycja na spotkanie klasowe, imprezę integracyjną czy firmowego grilla.

Dodatkowo Best Western Efekt Express Kraków Hotel świadczy usługi cateringowe realizowane poza murami hotelu zgodnie z indywidualnymi oczekiwaniami. Chodzi zarówno o drobny poczęstunek jak i bardziej wyszukane propozycje. Wieloletnie doświadczenie obsługi gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług.

Przygotowaliśmy przykładowe menu na różne okoliczności:

 

bankiety kraków

 

* * * *

Imprezy firmowe Kraków hotel

Imprezy integracyjne w Krakowie

Hotel 4 gwiazdkowy w Krakowie - Gwarancja satysfakcji !

* * * *

 

Zobacz, co nasz Szef Kuchni może przygotować na bardzo uroczystą kolację.

Przykładowe menu bankietowe

Kolacja serwowana

Zakąska (jedna z trzech do wyboru)

  • Strudel z łososia z kiszoną kapustą na sosie miodowo - musztardowym
  • Carpaccio z avocado, szynką parmeńską i winogronami
  • Caprese z pomidorami i świeżą bazylią

Danie główne (jedno z trzech do wyboru)

  • Pierś z kurczaka marynowana w imbirze z sosem porzeczkowym
  • Polędwiczki wieprzowe na boczku z sosem rozmarynowym
  • Grillowany stek z łososia w sosie z owoców mango

Dodatki do kolacji (jedne z trzech do wyboru)

  • Gniocchi szpinakowe z suszonymi pomidorami
  • Ziemniaczki z koperkiem
  • Ryż po kaukasku
  • Warzywa gotowane na parze

Dania gorące serwowane z podgrzewaczy

  • Szaszłyk z marynowanej karkówki w sosie barbeque
  • Podudzie z kurczaka faszerowane warzywami z sosem paprykowo-pomidorowym
  • Pikantne ragout wołowe

Dodatki

  • Lasagne z warzywami
  • Ziemniaki po krakowsku
  • Zasmażane pierogi z kapustą i grzybami
  • Grillowane warzywa
  • Bufet sałat

Bufet słodki:

  • Krem pistacjowy z sezamowymi chrupkami
  • Mus orzechowy z białą czekoladą
  • Tiramisu

Bufet zimnych zakąsek:

Półmiski mięs pieczonych i wędlin:

  • schab z tapenadą
  • karczek szpikowany czosnkiem
  • filet z indyka pieczony z morelami
  • rolada z boczku
  • roladki drobiowe faszerowane
  • szynka wędzona
  • kiełbasa wiejska
  • kabanos
  • szynka wieprzowa z kością podana w całości
  • pasztet staropolski z konfitura żurawinową
  • deski serów pleśniowych i gatunkowych z prażonymi daktylami i winogronami
  • teriny rybne z nori i ziarnami czarnego sezamu
  • wędzony łosoś z musem mascarpone
  • szczupak faszerowany warzywami
  • śledzie marynowane w trzech smakach
  • tymbaliki z warzywami i kurczakiem

Sałatki:

  • tradycyjna jarzynowa
  • diabelska z makaronem
  • chłopska z ziemniakami
  • pikle i marynaty

Sosy:

  • chrzanowy
  • cumberland
  • czosnkowy

Masło smakowe

Kosz różnorodnego pieczywa

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Soki owocowe - 1 l./os.

Proponowane alkohole:

Wódka

Wyborowa

  • Consigna Chardonnay Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis – Hiszpania
  • Consigna Cabernet – Sauvignon Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis Hiszpania

Nasze menu na bankiety może zostać dopasowane do Twoich potrzeb

Skontaktuj się z nami.

Przykładowe menu studniówkowe w Efekt Express Kraków Hotel

Propozycja  menu I

  • Sałatka Caprese  pesto i crostini z musem z bakłażana
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Filet z kurczaka zapiekany z mozarellą,  warzywa zapiekane pod beszamelem z gratin ziemniaczanym
  • Szarlotka na ciepło z lodami
  • Kotlet genuise z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i koktajlem sałat z sosem jogurtowym
  • Boeuf Strogonow lub Bogracz węgierski

Bufet zimnych zakąsek

  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs pieczonych
  • Patery wędlin
  • Pasztet z dziczyzny
  • Deski serów wykwintnych
  • Tymbaliki warzywne z kurczakiem
  • Paszteciki na zimno
  • Sałatki (grecka, , gyros z kurczakiem)
  • Sosy (czosnkowy, Cumberland,)

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
  • Soki owocowe 1 litr/os.
  • Coca-Cola 1 litr/os.

Desery

  • Kruche ciastka, owoce
  • Tort Studniówkowy

 

Propozycja  menu II

  • Kurczak marynowany w occie balsamicznym na rucoli
  • Pieczeń z karczku w aromatycznym sosie kminkowym z warzywami i ziemniakami pieczonymi
  • Panna Cotta z kandyzowanymi wiśniami
  • Kotlet de volaille z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej
  • Zupa gulaszowa

 

Bufet zimnych zakąsek

  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs pieczonych
  • Patery wędlin
  • Pasztet z dziczyzny
  • Deski serów wykwintnych
  • Tymbaliki warzywne kurczakiem i z kurczakiem
  • Paszteciki na zimno
  • Sałatki (grecka, makaronowa z pesto)
  • Sosy ( tatarski, Cumberland )

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
  • Soki owocowe 1 litr/os.
  • Coca-Cola 1 litr/os.

Desery

  • Kruche ciastka, owoceTort Studniówkowy

 

Propozycja  menu III

  • Krem pomidorowo - paprykowy
  • Kurczak Cordon Blue z ziemniakami po staropolsku i sałatką z białej kapusty
  • Mus czekoladowo – mandarynkowy z sezamowymi chrupkam lub puchar lodowy
  • Wieprzowina po chińsku z chrupiącą ciabatą

 

Bufet zimnych zakąsek

  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Patery mięs pieczonych
  • Patery wędlin
  • Pasztet z dziczyzny
  • Deski serów wykwintnych
  • Tymbaliki warzywne i z kurczakiem
  • Paszteciki na zimno
  • Sałatki (grecka, chłopska,)
  • Sosy (czosnkowy, tatarski, )

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
  • Soki owocowe 1 litr/os.
  • Coca-Cola 1 litr/os.

Desery

  • Kruche ciastka, owoce
  • Tort Studniówkowy

Do każdego menu wliczony kieliszek wina musującego.

Istnieje możliwość przygotowania personalizowanego menu na studniówkę

Menu na przyjęcia komunijne

 

Propozycja menu komunijnego I

  • Płatki schabu marynowanego w polnych ziołach skropione sosem z żurawiny i chrzanu z dodatkiem świeżych sałat
  • Staropolski rosół z makaronem, warzywami i natką pietruszki
  • Filet z kurczaka nadziewany  suszonymi pomidorami na kremowym sosie z dodatkiem ziemniaków z masłem koperkowym i bukietem gotowanych warzyw
  • Puchar lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • Świeżo parzona kawa,
  • Herbata
  • Woda mineralna/ Soki owocowe

 

Propozycja menu komunijnego II

 

  • Marynowane w cytrusowej oliwie fileciki drobiowe podane chrupiącym paluszkiem i sosem miodowo- musztardowym
  • Dwukolorowy krem z pieczonego kalafiora i dojrzałych pomidorów z groszkiem ptysiowym i kwaśnym jogurtem
  • Marynowana w bejcy rozmarynowej polędwiczka wieprzowa na sosie kurkowym z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówki z białej kapusty i marchewki z chrzanem
  • Waniliowa panna cotta z kandyzowanymi wiśniami
  • Świeżo parzona kawa,
  • Herbata
  • Woda mineralna/ Soki owocowe

 

Propozycja menu komunijnego - III

  • Płatki łososia wędzonego w zimnym dymie na rozetkach z cytrynowego twarogu ze świeżymi kiełkami i grzanką
  • Aksamitny krem z białych szparagów z pierożkami szpinakowymi i oliwą curry
  • Polędwiczka wieprzowa przyrządzona metodą souis vide z grillowaną piersią kurczaka zapieczoną z serem mozzarella na sosie pieczeniowo tymiankowym z dodatkiem kremowych ziemniaków i parowanych warzyw z masłem koperkowym
  • Tiramisu aromatyzowane amaretto na sosie ze świeżych malin
  • Świeżo parzona kawa,
  • Herbata
  • Woda mineralna/ Soki owocowe

 

 

Danie gorące

  • Kremowe Ragout drobiowe z warzywami
  • Klasyczny Bouef Strogonow
  • Biały Strogonow drobiowy
  • Potrawka z indyka w porach z dodatkiem pieczarek
  • Zupa gulaszowa z bekonem, smażoną wołowiną i czerwoną fasolą
  • Gulasz z wieprzowiny marynowanej w świeżych ziołach z podgrzybkami

 

Zimna płyta

  • Mozzarella z pomidorami skropiona Pesto bazylikowym z parmezanem
  • Wędzony pstrąg na świeżych sałatach z cytrynowym vinegrettem
  • Śledzie w zaprawie pomidorowo śmietanowej
  • Roladki drobiowe faszerowane
  • Kompozycje mięs pieczonych, wędlin i pasztetów
  • Tymbaliki warzywne i z kurczakiem

 

SAŁATKI 2 DO WYBORU:

  • z kurczakiem w grosie
  •  nicejska z tuńczykiem
  •  grecka z serem feta
  • z marynowanego selera, i szynki
  • pieczarkowa z grillowanym kurczakiem i kukurydzą
  • tradycyjna jarzynowa
  • meksykańska z makaronem i pikantnym salami
  • chłopska z ziemniakami, grillowanym boczkiem i sosem czosnkowym
  • sałatka porowa z wędzonym serem

Sosy 2 do wyboru:

  • Cumberland
  • czosnkowy
  • tatarski
  • chrzanowy

Skomponuj własne menu na Komunię

Przekaż nam podstawowe dane o planowanej imprezie – odeślemy informację o dostępności sal. Wysłanie zapytania nie jest równoznaczne z rezerwacją.
Wybierz typ sali i liczbę osób
Typ sali
Liczba osób: * nasze sale pomieszczą do 600 osób
Charakter imprezy
Data imprezy
Liczba dni:
Czy chcesz zarezerwować nocleg?
Dodatkowe informacje
Twoje dane
Aby wysłać formularz potrzebujemy Twojego telefonu lub adresu email.
Nazwa firmy:
Imię i nazwisko:
E-mail
Telefon
zwiń »
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated.